pirmdiena, 2015. gada 9. novembris

Budžeta sagatavošana

Pašreizējā ekonomiskā situācija ir padarījusi naudas ietaupīšanu un labāko piedāvājumu atrašanu daudz svarīgāku. Jūs varat izmantot kuponus un atlaides, un citas naudas taupīšanas metodes, bet ir dažas lietas, ko Jums vajadzētu apsvērt, lai palielinātu savus ietaupījumus, dodoties uz pārtikas preču veikalu.

Iespējams, vissvarīgākā lieta, kas jādara, ir jāplāno sava iepirkšanās. Tas nozīmē izveidot sarakstu, plānot savas maltītes un uzkodas visai nedēļai un izpētīt dažādas izpārdošanas un reklāmas. Saskaņojiet veikalu atlaides un kuponus ar savu pārtikas sarakstu, izveidojiet savu budžetu.

Soļi, lai sagatavotu savu personīgo budžeta plānu


  1. Lai izveidotu budžetu, labākais veids ir izmantot izklājlapu programmu. Ir daudz budžeta programmu, kas ir pieejamas internetā, kas var tikt izmantotas budžeta plāna izstrādei. Tomēr, ja Jums nepatīk lietot šādas programmas, Jūs varat vienkārši izmantot pildspalvu un papīru, lai izveidotu savu budžetu.
  2. Izveidojiet divas kolonnas, kas sastāv no ieņēmumiem un izdevumiem, un pirmajā kolonnā pierakstiet visas fiksētās izmaksas, kas var ietvert kredīta atmaksu un citas parādu saistības. Jūs varat izveidot dažādas kategorijas mainīgajām izmaksām, piemēram, pārtikas preces, iepirkšanās, izklaides, restorānu apmeklējumi utt. un saskaitīt gan fiksētās, gan mainīgās izmaksas kopā. Tādā pašā veidā, aprēķiniet kopējos ienākumus no visiem avotiem, atskaitot nodokļus un citas izmaksas no bruto ienākumiem, lai iegūtu neto ienākumus.
  3. Nākamais solis būs atņemt visus savus ikmēneša izdevumus no ikmēneša ienākumiem, lai uzzinātu ikmēneša atlikumu. Ja Jums ir pārpalikums, Jūs varat izmantot šo naudu, lai izveidotu ietaupījumus nākotnei, lai segtu jebkādus ārkārtas izdevumus. No otras puses, ja iznākums ir negatīvs, Jums ir nepieciešams pārplānot savus izdevumus, lai ierobežotu papildus izdevumus, citādi Jūs varētu ļoti ātri nonākt parādos.
  4. Gandrīz 20-25% no izdevumiem var viegli samazināt, ja Jūs varat samazināt izklaides izdevumus, kas var būtiski palielināt Jūsu ietaupījumus. Nomaksājot savus parādus ātri, Jūs varat samazināt parādu slogu un uzkrāt vairāk ietaupījumu nākotnē. Jūs varat salīdzināt savu budžetu katru mēnesi, lai redzētu, vai ir bijis kāds uzlabojums Jūsu tēriņos pēdējā mēneša laikā.