trešdiena, 2013. gada 30. janvāris

Atbilde finansiālām problēmām

Pirms Jūs pārskatāt izklaides un greznības, kam Jūs tērējat naudu, vispirms apsveriet pašus tēriņu pamatus: Jūsu telefonu, mājokli un automašīnu. Bieži vien lietas, ko mēs uzskatām par vajadzībām ir jāupurē tikai uz laiku, ja notiek lielas ienākumu pārmaiņas. Varbūt mobilais telefons, biznesa telefons un personīgais mājas telefons. Ja tā, tad apdomājiet, kurš no tiem - vai varbūt pat divi – Jums uz laiku nav nepieciešams, kamēr Jūs atgūsiet Jūsu iepriekšējo ienākumu līmeni ienākumiem. Tā ir domāšana, kas palīdzēs Jums saprast, kā tikt cauri nelīdzenam posmam Jūsu finanšu ceļā.

Šis ieteikums ir piemērojams ikvienam, kurš:

• ir nesen atlaists, uz ilgu laiku, vai sagaida, ka drīz kļūs par bezdarbnieku
• ir piedzīvojis darba algas samazinājumu
• ir atradis jaunu darbu ar ievērojami mazāku atalgojumu nekā iepriekš

Dzīvesveida izvēle

Sava budžeta uzlabošana nozīmē arī pieņemt grūtus lēmumus un pieņemt izvēli par savu dzīvesveidu. Piemērs lielām dzīvesveida izmaiņām varētu būt apsvērt, kur Jūs dzīvojat. Vai Jūs īrējat dzīvesvietu vai Jums tā pieder? Vai Jūs varat atrast lētāku mājokli lētākā apkaimē, vai varat izīrēt kādu no savām istabām? Kā ar auto? Vai Jūs varat pārdot automašīnu un izmantot sabiedrisko transportu? Ja Jums ir jāveic auto maksājumi, vai Jūs varat pārdot auto draugam vai radiniekam, kas maksātu kredītu tālāk? Es atzīstu, ka tās ir lielas pārmaiņas, bet dažreiz Jums ir jārok dziļi, kad situācija ir daudz grūtāka nekā parasti. Tieši tāpēc es parasti iesaku šo stratēģiju cilvēkiem, kuri ir ļoti dziļi parādos, vai tiem, kuru ienākumi ir strauji samazinājušies.

Apsverot savas iespējas, neaizmirstiet par vienu no labākajām budžeta taupīšanas stratēģijām: kaulēšanos. Ikreiz, kad Jūs gatavojaties kaut ko pirkt, lūdziet atlaidi. Lūdziet atlaidi par precēm un pakalpojumiem. Jautājiet par atlaidēm, ja Jūs esat veikalā un Jūs pērkat divas vai trīs preces, nevis tikai vienu. Jūs pat varat lūgt un vienoties, lai saņemtu produktus un pakalpojumus bez maksas - ja Jūs esat gatavi sniegt pretī savu laiku, talantus un pakalpojumus. Galvenais ir domāt radoši par to, kā Jūs varat apmainīties ar pakalpojumiem, neapmainoties ar naudu.

Aizdevumi tiešsaistē

Kredīta summa ir noderīga, lai atbrīvotos no dažādām finanšu problēmām un segtu dažādus maksājumus. Jūs varat izmantot ātros kredītus, lai segtu telefona rēķinus, interneta rēķinus, transporta izdevumus, ceļa izdevumus, pārtikas preču rēķinus, studiju maksas bērniem, un citus nelielus izdevumus. Kredīts ir pieejams ļoti īsā laikā, parasti minūšu - stundas laikā pēc kredīta pieteikuma apstiprināšanas. Jūs varat pieteikties kredītam no sava mājokļa ērtībām, piesakoties tam internetā. Jums nav jādodas pie aizdevēja un nav pat jāsper solis ārpus mājām, lai saņemtu kredīta summu savā kontā.

Kā ietaupīt?

Vai Jūs abonējat laikrakstus un žurnālus, ko Jūs nemaz tā kārtīgi nelasāt? Vai pat, ja Jūs tos izlasāt, vai ir veids, kādā Jūs varat tos izlasīt internetā? Jūs būsiet pārsteigti, cik daudz naudas Jūs varat ietaupīt, to darot. Tas pats ir sakāms par sporta klubu dalību – rūpīgi izvērtējiet pēdējos dažus mēnešus un saskaitiet, cik bieži Jūs esat bijuši sporta klubā. Ja atbilde ir "ne ļoti bieži", tad Jūs varat atcelt abonementu un sportot ārā vai mājās par velti.

Vai esat kādreiz dzirdējuši teicienu "Jums ir jātērē nauda, lai pelnītu naudu?" Tas ir ļoti populārs teiciens, kas tiek izmantots gadiem. Jauns teiciens varētu teikt, ka Jums ir jātērē nauda, lai ietaupītu naudu. Kaut gan tas tā nav katrā situācijā, ir veidi, kā tērēt naudu, kas var ietaupīt daudz vairāk naudas vēlāk. Populārākais veids, kā tērēt naudu, lai ietaupītu naudu, ir ar automašīnām, kas ir ļoti ekonomiskas. Par to pašu cenu kā vairākas citas jaunas automašīnas, Jūs varat ietaupīt simtiem eiro gadā par degvielu. Tas ir daudz, ja ņem vērā, cik augstas ir degvielas cenas un tās varētu pieaugt pēc nesenā krituma.

Vēl viens veids, kā ietaupīt naudu, ir uz energoefektīvām iekārtām. Šādas ierīces ietver tīrītājus, ledusskapjus, un citas ierīces mājās. Ja Jūs meklējat jauninājums jebkurai no šīm, energoefektīva ierīce var ietaupīt daudz naudas gada gaitā tikai par elektrības rēķinu.

otrdiena, 2013. gada 29. janvāris

Kas ir aizdevumi

Lai saņemtu kredīta apstiprinājumu, ir arī ļoti svarīgi izpildīt aizdevēju nosacījumus kredīta piešķiršanai. Parasti šie kredīti tiek piešķirti aizņēmējiem, kuri ir sasnieguši 18 gadu vecumu. Aizņēmējiem ir jābūt pastāvīgam darbam vai ienākumiem, lai spētu atdot naudu. Izpildot šos nosacījumus, Jūs varat iegūt kredīta apstiprinājumu un saņemt Jums nepieciešamo naudas summu savā kontā.

Kad rodas vajadzība pieteikties ātrajiem kredītiem, ļoti bieži tam apakšā ir dažādas finanšu problēmas, kas iepriekš tika ignorētas. Diemžēl, ne visi redz zīmes, kas norāda uz to, ka ir nepieciešams pārskatīt savu budžetu. Ja pamanīta laicīgi, pat mazākā zīme varētu paglābt budžetu un tā veidotāju no vajadzības izmantot ātro kredītu palīdzību. Ne visi cilvēki paļaujas uz ātrajiem kredītiem, ja viņi nespēj atmaksāt kredītu no saviem ienākumiem. Ātrie kredīti parasti ir pilnībā jāatmaksā mēneša laikā, tādēļ ne visi to var atļauties.

Šajā sliktajā ekonomiskajā laikā, naudas taupīšana ir ļoti svarīgs uzdevums - un pretēji tam, ko daudzi cilvēki domā, naudas ietaupīšana var būt ļoti pārvaldāms uzdevums - jā, patiešām ir iespējams ietaupīt ievērojamas naudas summas, neupurējot pārāk daudz no Jūsu standartiem un dzīves stila. Lūk daži padomi, kas var palīdzēt Jums samazināt tēriņus un ietaupīt:

Pirmais padoms būtu meklēt lētāku degvielu. Jūs, iespējams, esat viens no tiem daudzajiem cilvēkiem, kuri izmanto savu auto ikdienā un galu galā dārga degviela var radīt augstas izmaksas laika gaitā. Veicot nelielu pētījumu Jūs varat ietaupīt līdz pat divdesmit pieciem līdz trīsdesmit eiro mēnesī (atkarībā no tā, protams, cik bieži Jūs izmantojat savu automašīnu).

Tālāk, Jūs varat meklēt kādu lētāku mobilo tālruni un pieslēgumu. Apskatiet telefonu funkcijas un paketes, kas atbilst Jūsu vajadzībām un atsakieties no jebkura pakalpojuma, ko Jūs neizmantojat. Tā tiešām nav slikta ideja lūgt citiem ģimenes locekļiem izmantot to pašu pakalpojumu sniedzēju, kā Jums, - tas ļaus Jums izmantot lētākus pakalpojumus un bieži vien zvani un sms Jūsu starpā būs par velti. Jūs varat ietaupīt vismaz desmit eiro, ja Jūs plānojat un izpildāt šo padomu pareizi.