otrdiena, 2017. gada 24. janvāris

Ietaupīt

Ja Jūs vēlaties ietaupīt vairāk naudas un laika savā ikdienas dzīvē, Jums ir nepieciešams izveidot labu plānu Jūsu ieguldījumiem un pirkumiem, piemēram, apģērbiem, degvielai, elektrībai un pārtikas produktiem un tā tālāk. Tādēļ Jums var būt nepieciešamas dažas stratēģijas, lai Jūs varētu pilnībā izmantot resursus un samazināt izdevumus. Lūk, daži ieteikumi par to, kā dzīvot gudri un taupīgi.

Jums vajadzētu izveidot labu plānu saviem izdevumiem. Ja Jums ir liela ģimene, Jums ir nepieciešams izveidot sarakstu ar ikdienas izdevumiem un Jums vajadzētu pārbaudīt, vai tajā ir kādi nevajadzīgi pirkumi. Tad Jums ir nepieciešams samazināt izmaksas par nevajadzīgām lietām. Biežāk, Jums vajadzētu noteikt mērķi katrai dienai un tad mēģināt samazināt izmaksas, lai to sasniegtu. Jūs varat izmantot piezīmju blociņu un pierakstīt katras dienas plānu. Pēc nedēļas vai mēneša, Jūs varat apskatīt šos plānus un redzēt, vai Jums ir nepieciešams veikt dažus labojumus nākamajā nedēļā vai mēnesī.

Izveidojiet iepirkšanās sarakstu

Man ir garš saraksts ar precēm no “pārtikas” līdz “papīra izstrādājumiem” līdz “veselībai un skaistumam.” Pirms doties uz veikalu, es apskatu savu galveno sarakstu. Es varu pārbaudīt, kuras lietas man vajag iegādāties un saraksts man palīdz tās neaizmirst. Es izveidoju savu iknedēļas pārtikas preču sarakstu no lielā saraksta.

Pieturieties pie sava saraksta

Kad Jūs dodaties uz veikalu, ņemiet līdzi savu sarakstu. Disciplinējiet sevi un nepadodieties impulsīviem pirkumiem, jo veikali ir veidoti tā, lai liktu Jums to darīt. Paejiet precei garām un dodiet sev laiku par to padomāt. Līdz tam laikam, kad Jūs atgriezīsities pie preces, Jūs, iespējams, sapratīsiet, vai Jums tā ir nepieciešama vai nē.

Akcijas veikalā

Jūs, iespējams, saņemat akcijas piedāvājumus - savā pastkastītē. Ja nē, tie parasti ir pašā veikala priekšā. Izmantojiet īpašos piedāvājumus, bet nepērciet lietas, kas Jums nav nepieciešamas, vai ko Jūs nevarat atļauties tikai tāpēc, ka tie ir izpārdošanā. Bet, ja Jums ir nauda, lai izmantotu dažus īpašos piedāvājumus, dariet to, kamēr cena ir zemāka.