otrdiena, 2011. gada 4. oktobris

Aizdevums ir aizdevums

Ikdienas dzīvē, Jums ir nepieciešams daudz naudas, lai izpildītu personīgās vai ikdienas sadzīves vajadzības un saistības. Šīs vajadzības un prasības ir daļa no Jūsu dzīves. Ja Jums ir steidzami nepieciešama nauda, jo Jums nav pietiekami, lai segtu steidzamas prasības, Jums ir pieejamas dažādas finanšu iespējas. Populārākā no tām ir ātrie kredīti, kas ir ērti pieejami internetā. Jūs varat tiem pieteikties pat neizejot no mājām, tādēļ neviens cits pat nenojautīs par to, ka Jūs ir piemeklējušas finanšu problēmas.

Šis process aizņem mazāk laika

Mūsu strauji mainīgajā dzīvē, viss notiek ļoti ātri; arī ātrie kredīti piedāvā ātrāku piešķiršanas procedūru un vienkāršākus noteikumus. Jūs piesakāties kredītam internetā, Jūsu pieteikums uzreiz pēc iesniegšanas tiek apstiprināts, un Jūs saņemat naudu savā bankas kontā apmēram stundas laikā pēc kredīta apstiprinājuma saņemšanas. Turklāt Jums ir daudz dažādu kredītu iespēju internetā. Ir daudzi aizdevēji, ko Jūs varat viegli salīdzināt un iegūt labākos piedāvājumus. Speciālisti iesaka salīdzināt vismaz 2-5 īstus un licencētus aizdevējus. Jums ir nepieciešams apskatīt kredīta nosacījumus un salīdzināt procentu likmes un izvēlēties aizdevēju, kas piedāvā labāku servisu un zemākas procentu likmes. Priekšroka ir jādod tādiem aizdevējiem, kuri piedāvā pirmo kredītu bez procentiem. Salīdziniet tos, kuri piedāvā pirmo kredītu bez procentiem. Jums jāsaprot, ka jāsalīdzina tie aizdevēji, kuru pakalpojumus neesat izmantojis, jo pievērsiet uzmanību vārdam „pirmais”.

Kam pieejams?

Lai vai kā, ir daži nosacījumi, kas aizņēmējam ir jāievēro, lai saņemtu ātrā kredīta apstiprinājumu. Tie ietver - aizņēmējam jābūt valsts iedzīvotājam un ir jābūt pilngadīgam. Viņam ir jābūt nodarbinātam un ir jāsaņem stabili ikmēneša ienākumi. Tāpat ir arī nepieciešams aktīvs bankas konts, kur tiks ieskaitīta piešķirtā kredīta summa. Ja tiek izpildīti šie nosacījumi, aizņēmējs var bez raizēm doties pie aizdevēja, lai iesniegtu pieteikumu vēlamajai summai. Tajā ir nepieciešams aizpildīt tikai nelielu pieteikumu, un kredīts būs Jūsu kontā. Aizdevējs uzreiz pārbauda aizņēmējam sniegto informāciju un apstiprina kredītu, neprasot iesniegt nekādus dokumentus vai izziņas no dažādiem reģistriem.

Online aizdevumi

Aizdevējs samazina kredīta komisijas maksu!


Dzīvē ir tik daudz par ko priecāties, piemēram, vai zināji, ka aizdevējs kredīta komisijas maksa kļūst zemāka, tagad aizņemoties atkārtoti 100 eiro uz 30 dienām maksā 8.80 eiro iepriekš maksāto 10 eiro vietā.

Slikta kredīta vēsture

Slikta kredīta vēsture? Tātad ļoti slikti. Sliktāk vairs nevar būt, ja runa ir par kredītu. Reti kurš dod ar sliktu kredītvēsturi.
Noteikumi paliek noteikumi un diemžēl vai par laimi kredītu ar sliktu kredītvēsturi būs saņemt pagrūti!

Aizdevumi ātrie

Ātrie kredīti – iespēja vai atkarība?



Ātrie kredīti ir radušies dēļ tā, ka bankas vienā brīdī bija pārtraukušas kreditēšanu, bet cilvēkiem vajadzība pēc naudas nebija pazudusi. Liela daļa ātro kredītu izsniedzēji ir tā vai savādāk saistīti ar bankām. Liels dzinulis ātro kredītu attīstībai bija arī tas, ka bankām vajadzēja izvērtēt maksātspēju, bet ātro kredītu izsniedzējiem šī klienta maksātspēja nav jāpārbauda. Sākotnēji arī ātro kredītu izsniedzējiem nebija noteikta licences maksa, tomēr vēlāk tika tāda noteikta 50000 apmērā. Laikam ejot uz priekšu šī ātro kredītu nozari tiek sakārtota un šobrīd jau arī komisijas maksa ir samērīga un atbilstoša.

Noderīgi par aizdevumu

Jebkura komercbanka ir mūsdienīga, moderna banka ar plašu pakalpojumu klāstu, kuru tā piedāvā gan uzņēmumiem, gan privātpersonām. Starp privātpersonām piedāvātajiem pakalpojumiem ir arī overdrafts, un šajā rakstā tiks apskatīts tieši šis pakalpojums. Overdrafts būtībā ir pakalpojums, kurš ļauj jūsu kontam “ieiet mīnusos”, to atmaksājot ar jebkuru maksājumu, kas šajā kontā tiek ieskaitīts. Tas ir banku piedāvātā alternatīva “nebanku kredītiem”, tiesa, vismaz lielāko daļu banku piedāvātā pakalpojuma procenti ir izdevīgāki, maksimālā summa – lielāka.

Overdrafta nosacījumi būtiski neatšķiras no citu banku piedāvājumiem. Kredītlīnijas pakalpojuma procentu likmes sākas no 20% par izmantoto limitu. Overdraftu izdevīgāk un ērtāk pieslēgt internetbankā, kur varat arī kontrolēt aizdevumu, piemēram, nomainot ikmēneša maksājuma datumu.

Svarīgi „overīša” nosacījumi:


  1. Lai saņemtu, jābūt vismaz 18 gadus vecam ar ienākumiem, kas sasniedz 500 eiro mēnesī pēc nodokļu apmaksas;
  2. Jābūt algas kontam šajā pašā bankā, uz kuru tiek skaitīti ikmēneša ienākumi;
  3. Maksa par līguma pieslēgšanu – 0,75%, min. 10,67 eiro internetbankā, 1%, min. 14,23 eiro filiālē;
  4. Pakalpojuma gada maksa – 7,11 eiro. Izmaiņas līgumā maksā tikpat;
  5. Aizdevuma minimālā summa – 700 eiro. Tos var izņemt skaidrā naudā, maksāt ar pārskaitījumu, izmantot, kad norēķināties ar karti.

Kā saņemt overdraftu?

Ja jums ir pieslēgta internetbanka, pieteikties un saņemt līgumu varat tajā. Ceram, ka tajā. Tas ir vienkārši izdarāms, jo internets sniedz daudz iespējas. Ja overdrafta apkalpošanu izvēlēsities veikt filiālē, jārēķinās ar papildus izmaksām. Atcerieties, ka katru reizi, kad aizņematies overdraftu, jāmaksā arī vienreizēja pakalpojuma pieslēgšanas maksa, kas minēta nedaudz augstāk.

Kredītlīnijas lietošana

Kredītlīnija neatšķiras no citu banku piedāvātā overdrafta. Tas tiek automātiski dzēsts, kontā ienākot algai vai citiem līdzekļiem. Procenti tiek aprēķināti tikai par to aizdevuma daļu, kuru izmantojat. Der atcerēties, ka, tā kā minimālā summa ir pāris simti eiro, tie tiks aprēķināti no šīs summas. Aicinām overdrafta pakalpojumu izmantot droši un pārdomāti.

Ieraksts

Overdrafts jeb kredītlīnija ir pakalpojums, kas nodrošina naudas pieejamību arī tad, ja kontā tam nepietiek līdzekļu. Atkarībā no kartes veida, jūsu ikmēneša ienākumiem, kā arī dažiem citiem faktoriem, ir iespējams saņemt diezgan prāvas summas, tās galvojot ar jūsu ikmēneša algu. 

Overdrafts ir izdevīgāks par ātrajiem kredītiem, kā arī var tikt saņemts, kur vien pieejama jūsu kredītkarte. Dažas bankas, tajā skaitā arī komercbankas, piedāvā kādu laiku nemaksāt kredīta procentus, kad esat veikuši aizņēmumu.

Piedāvātais overdrafts

Banku un komercbanku piedāvātais overdrafta pakalpojums pieejams kredītkaršu klientiem; atsevišķu overdraftu piedāvā tikai uzņēmumiem, nevis privātpersonām. Īsumā tam ir šādi nosacījumi:

  • Gada procentu likme – 36% gadā;
  • Bezprocentu kredīts – 45 dienas;
  • Kredīta maksimālais apjoms – līdz 7000 eiro, bet nepārsniedzot 3 mēnešalgu (vai kontā regulāri apgrozāmo līdzekļu) summu;
  • Protams, jābūt vismaz 18 gadus vecam, kā arī jāsaņem ienākumi bankas kontā (iespējams, varat pieteikties, arī uzrādot VSAA izziņu, taču ir savādi ņemt kredītkarti bankā, kurā netiek ieskaitīti jūsu ienākumi). Tāpat jābūt arī pozitīvais kredītvēsturei, kā tas ir jebkurā citā bankā.

Iesakām izmantot overdraftu, lai varētu bez raizēm doties pa Latvijas ceļiem un lielceļiem. Šis pakalpojums sniedz brīvības un drošības sajūtu, jo zināt – nekad netrūks līdzekļu pašam svarīgākajam.

Stabilitāte

Pirms nekustamā īpašuma iegādes... Pērkot nekustamo īpašumu, var būt nepieciešams aizņemties naudu, lai izpildītu darījumu. Bet pirms Jūs dodaties uz banku, ir dažas lietas, ko Jums vajadzētu zināt.

Tāpat kā ar jebkuru citu lielu pirkumu, meklējiet labāko piedāvājumu. Tas nozīmē pārbaudīt procentu likmes un klientu apkalpošanas rādītājus dažādām bankām. Izvērtējiet vairākus piedāvājumus, lai atrastu to, kas vislabāk atbildīs tieši Jūsu situācijai. Piemēram, augstas procentu likmes aizņem daļu no Jūsu peļņas, tādēļ Jūs noteikti vēlaties meklēt iespējami zemāko procentu likmi. Ja Jums ir jāizvēlas starp divām vietām ar tādu pašu procentu likmi, ņemiet vērā piedāvātās ērtības, piemēram, klientu apkalpošanu. Laba klientu apkalpošana par to pašu cenu ir brīnišķīgs ieguvums, jo īpaši, ja vēlāk rodas problēmas.

Tiklīdz Jūs atradīsiet dažas bankas, pie kā Jūs vēlētos doties, Jums būs nepieciešams sarunāt tikšanos, lai pierādītu, ka Jūs esat nopietni padomājuši par to, ko šis ieguldījums īsti nozīmē. Banka būtībā kļūst par Jūsu biznesa partneri, tādēļ viņi vēlēsies zināt dažas lietas par Jums un Jūsu īpašumu, lai izlemtu, vai ar Jums sadarboties. Bankām ir jāzina: kādam mērķim Jūs aizņematies naudu, cik lielu depozītu Jūs varat maksāt un cik daudz Jūs vēlaties aizņemties, kāda ir Jūsu kredītvēsture, kā Jūs plānojat atmaksāt kredītu, uz cik ilgu laiku Jums ir nepieciešams kredīts, vai Jums ir aktīvi, ko izmantot kā ķīlu un kā Jūs plānojat gūt atdevi no ieguldījumiem. Lai gan tas nav tik detalizēts kā pilns biznesa plāns, jo vairāk informācijas Jūs sniedzat, jo labvēlīgāk banka izskatīs Jūsu pieteikumu.
Šodien ir daudz vienkāršāk atrast kredītu piedāvājumus īsā laikā internetā. Jūs atradīsiet kalkulatorus dažu hipotekāro kredītu mājaslapās, tomēr tas var pat nebūt nepieciešams, jo bieži vien visi aprēķini būs jau izdarīti Jūsu vietā. Viss, uz ko Jums ir jākoncentrējas, ir jānāk klajā ar lēmumu par to, ko darīt tālāk.

Lai gan būtiskie kredītu un pārkreditēšanas kritēriji ir procentu likme, tas nav vienīgais faktors, kas jāņem vērā. Kad runa ir par mājokļu kredītiem, aizdevēju izvēle neapstājas pie lielajām bankām. Ir daudz lielu, vidēju un mazu aizdevēju, kas sniedz daudzveidīgu risinājumu ar ideālām funkcijām un pievilcīgākām procentu likmēm. Jāņem vērā sākotnējās kredīta izmaksas un cits.