otrdiena, 2011. gada 4. oktobris

Ieraksts

Overdrafts jeb kredītlīnija ir pakalpojums, kas nodrošina naudas pieejamību arī tad, ja kontā tam nepietiek līdzekļu. Atkarībā no kartes veida, jūsu ikmēneša ienākumiem, kā arī dažiem citiem faktoriem, ir iespējams saņemt diezgan prāvas summas, tās galvojot ar jūsu ikmēneša algu. 

Overdrafts ir izdevīgāks par ātrajiem kredītiem, kā arī var tikt saņemts, kur vien pieejama jūsu kredītkarte. Dažas bankas, tajā skaitā arī komercbankas, piedāvā kādu laiku nemaksāt kredīta procentus, kad esat veikuši aizņēmumu.

Piedāvātais overdrafts

Banku un komercbanku piedāvātais overdrafta pakalpojums pieejams kredītkaršu klientiem; atsevišķu overdraftu piedāvā tikai uzņēmumiem, nevis privātpersonām. Īsumā tam ir šādi nosacījumi:

  • Gada procentu likme – 36% gadā;
  • Bezprocentu kredīts – 45 dienas;
  • Kredīta maksimālais apjoms – līdz 7000 eiro, bet nepārsniedzot 3 mēnešalgu (vai kontā regulāri apgrozāmo līdzekļu) summu;
  • Protams, jābūt vismaz 18 gadus vecam, kā arī jāsaņem ienākumi bankas kontā (iespējams, varat pieteikties, arī uzrādot VSAA izziņu, taču ir savādi ņemt kredītkarti bankā, kurā netiek ieskaitīti jūsu ienākumi). Tāpat jābūt arī pozitīvais kredītvēsturei, kā tas ir jebkurā citā bankā.

Iesakām izmantot overdraftu, lai varētu bez raizēm doties pa Latvijas ceļiem un lielceļiem. Šis pakalpojums sniedz brīvības un drošības sajūtu, jo zināt – nekad netrūks līdzekļu pašam svarīgākajam.

Nav komentāru: