otrdiena, 2011. gada 4. oktobris

Noderīgi par aizdevumu

Jebkura komercbanka ir mūsdienīga, moderna banka ar plašu pakalpojumu klāstu, kuru tā piedāvā gan uzņēmumiem, gan privātpersonām. Starp privātpersonām piedāvātajiem pakalpojumiem ir arī overdrafts, un šajā rakstā tiks apskatīts tieši šis pakalpojums. Overdrafts būtībā ir pakalpojums, kurš ļauj jūsu kontam “ieiet mīnusos”, to atmaksājot ar jebkuru maksājumu, kas šajā kontā tiek ieskaitīts. Tas ir banku piedāvātā alternatīva “nebanku kredītiem”, tiesa, vismaz lielāko daļu banku piedāvātā pakalpojuma procenti ir izdevīgāki, maksimālā summa – lielāka.

Overdrafta nosacījumi būtiski neatšķiras no citu banku piedāvājumiem. Kredītlīnijas pakalpojuma procentu likmes sākas no 20% par izmantoto limitu. Overdraftu izdevīgāk un ērtāk pieslēgt internetbankā, kur varat arī kontrolēt aizdevumu, piemēram, nomainot ikmēneša maksājuma datumu.

Svarīgi „overīša” nosacījumi:


  1. Lai saņemtu, jābūt vismaz 18 gadus vecam ar ienākumiem, kas sasniedz 500 eiro mēnesī pēc nodokļu apmaksas;
  2. Jābūt algas kontam šajā pašā bankā, uz kuru tiek skaitīti ikmēneša ienākumi;
  3. Maksa par līguma pieslēgšanu – 0,75%, min. 10,67 eiro internetbankā, 1%, min. 14,23 eiro filiālē;
  4. Pakalpojuma gada maksa – 7,11 eiro. Izmaiņas līgumā maksā tikpat;
  5. Aizdevuma minimālā summa – 700 eiro. Tos var izņemt skaidrā naudā, maksāt ar pārskaitījumu, izmantot, kad norēķināties ar karti.

Kā saņemt overdraftu?

Ja jums ir pieslēgta internetbanka, pieteikties un saņemt līgumu varat tajā. Ceram, ka tajā. Tas ir vienkārši izdarāms, jo internets sniedz daudz iespējas. Ja overdrafta apkalpošanu izvēlēsities veikt filiālē, jārēķinās ar papildus izmaksām. Atcerieties, ka katru reizi, kad aizņematies overdraftu, jāmaksā arī vienreizēja pakalpojuma pieslēgšanas maksa, kas minēta nedaudz augstāk.

Kredītlīnijas lietošana

Kredītlīnija neatšķiras no citu banku piedāvātā overdrafta. Tas tiek automātiski dzēsts, kontā ienākot algai vai citiem līdzekļiem. Procenti tiek aprēķināti tikai par to aizdevuma daļu, kuru izmantojat. Der atcerēties, ka, tā kā minimālā summa ir pāris simti eiro, tie tiks aprēķināti no šīs summas. Aicinām overdrafta pakalpojumu izmantot droši un pārdomāti.

Nav komentāru: