otrdiena, 2011. gada 4. oktobris

Stabilitāte

Pirms nekustamā īpašuma iegādes... Pērkot nekustamo īpašumu, var būt nepieciešams aizņemties naudu, lai izpildītu darījumu. Bet pirms Jūs dodaties uz banku, ir dažas lietas, ko Jums vajadzētu zināt.

Tāpat kā ar jebkuru citu lielu pirkumu, meklējiet labāko piedāvājumu. Tas nozīmē pārbaudīt procentu likmes un klientu apkalpošanas rādītājus dažādām bankām. Izvērtējiet vairākus piedāvājumus, lai atrastu to, kas vislabāk atbildīs tieši Jūsu situācijai. Piemēram, augstas procentu likmes aizņem daļu no Jūsu peļņas, tādēļ Jūs noteikti vēlaties meklēt iespējami zemāko procentu likmi. Ja Jums ir jāizvēlas starp divām vietām ar tādu pašu procentu likmi, ņemiet vērā piedāvātās ērtības, piemēram, klientu apkalpošanu. Laba klientu apkalpošana par to pašu cenu ir brīnišķīgs ieguvums, jo īpaši, ja vēlāk rodas problēmas.

Tiklīdz Jūs atradīsiet dažas bankas, pie kā Jūs vēlētos doties, Jums būs nepieciešams sarunāt tikšanos, lai pierādītu, ka Jūs esat nopietni padomājuši par to, ko šis ieguldījums īsti nozīmē. Banka būtībā kļūst par Jūsu biznesa partneri, tādēļ viņi vēlēsies zināt dažas lietas par Jums un Jūsu īpašumu, lai izlemtu, vai ar Jums sadarboties. Bankām ir jāzina: kādam mērķim Jūs aizņematies naudu, cik lielu depozītu Jūs varat maksāt un cik daudz Jūs vēlaties aizņemties, kāda ir Jūsu kredītvēsture, kā Jūs plānojat atmaksāt kredītu, uz cik ilgu laiku Jums ir nepieciešams kredīts, vai Jums ir aktīvi, ko izmantot kā ķīlu un kā Jūs plānojat gūt atdevi no ieguldījumiem. Lai gan tas nav tik detalizēts kā pilns biznesa plāns, jo vairāk informācijas Jūs sniedzat, jo labvēlīgāk banka izskatīs Jūsu pieteikumu.
Šodien ir daudz vienkāršāk atrast kredītu piedāvājumus īsā laikā internetā. Jūs atradīsiet kalkulatorus dažu hipotekāro kredītu mājaslapās, tomēr tas var pat nebūt nepieciešams, jo bieži vien visi aprēķini būs jau izdarīti Jūsu vietā. Viss, uz ko Jums ir jākoncentrējas, ir jānāk klajā ar lēmumu par to, ko darīt tālāk.

Lai gan būtiskie kredītu un pārkreditēšanas kritēriji ir procentu likme, tas nav vienīgais faktors, kas jāņem vērā. Kad runa ir par mājokļu kredītiem, aizdevēju izvēle neapstājas pie lielajām bankām. Ir daudz lielu, vidēju un mazu aizdevēju, kas sniedz daudzveidīgu risinājumu ar ideālām funkcijām un pievilcīgākām procentu likmēm. Jāņem vērā sākotnējās kredīta izmaksas un cits.

Nav komentāru: