svētdiena, 2013. gada 24. februāris

Negatīvs apspekts par ātro kredītu

Viens negatīvais šo aizdevumu aspekts ir tas, ka naudas summa, ko var aizņemties, nav nemaz tik liela, ņemot vērā pārtikas, komunālo un citu rēķinu izmaksas, kas jāveic LR iedzīvotājiem. Aizdevuma summas parasti ir līdz 400 eiro un 1 reizē - mazāk.

Ko darīt?

Daudzi cilvēki zina, ka viņiem ir nepieciešams budžets, bet nezina, kā to izveidot. Tā kā tas izklausās sarežģīti un grūti, viņi to atliek un galu galā šī ideja izkrīt no prāta, un viņi to neīsteno. Kad tēma atkal uzpeld, šis process tiek atkārtots. Bet budžeta veidošana nav grūta! Vienkārši savāciet savus rēķinus, pildspalvu un papīru, kalkulatoru un apsēdieties pie galda.

Pirmais solis, lai izveidotu labu budžetu, ir zināt, ko Jūs tērējat tagad. Nav labi teikt, ka Jūs tikai gatavojaties iztērēt 100 eiro par pārtiku mēnesī, ja Jūs pašlaik tērējat 200 eiro. Jums nepieciešami reālistiski mērķi.

Otrs iemesls, kāpēc Jums ir nepieciešams zināt, kur Jūs tērējat savus ienākumus, ir, lai Jūs zinātu, kur Jūs varat ietaupīt. Parasti cilvēki izveido budžetu, jo viņiem ir grūtības segt visus izdevumus un viņiem ir nepieciešams tos samazināt. Iemesls ir tas, ka viņi vēlas veikt lielu pirkumu un mēģina saprast, kā viņi var to iekļaut savās pašreizējās finansēs.

Paņemiet pildspalvu un papīru un izveidojiet tabulu. Tai ir jāiekļauj visi gada mēneši vienā virzienā, un tad otrā virziena ir jāietver tēriņu kategorijas. Jūs izlemjat, kādā veidā veidot tabulu, bet labāk ir sarakstīt visus mēnešus augšpusē horizontāli.

Tad sāciet rakstīt. Jūs varat vieglāk izveidot kategorijas, piemēram, pārtikas preces, degviela, TV, telefons vai ietver jebkurus citus regulārus izdevumus. Jūs zināt, ka tie būs jāsedz katru mēnesi, tādēļ Jūs varat ierakstīt tos jau tagad. Ja Jums ir nepieciešama papildus lapa, lai ietvertu visas kategorijas, nekādu problēmu.

trešdiena, 2013. gada 20. februāris

Kas notiks, kad pienāks mans parāda atmaksas termiņš?

Nav nekā cita, ko daži no mums vēlas vairāk par visu, kā atrast veidu, kā efektīvi pārvaldīt savas finanses. Galu galā, nauda, ko mēs gribam pārvaldīt, ir arī nauda, ko mēs esam sūri grūti nopelnījuši. Šādā gadījumā Jums var palīdzēt labs budžets. Budžets palīdz Jums redzēt savu pašreizējo finanšu situāciju, palīdz lietderīgāk tērēt nopelnīto ikmēneša algu, kā arī palīdz Jums ietaupīt naudu nākotnei.

Sākotnējais budžeta noslēpums ir vienmēr noteikt mērķi. Ko tieši Jūs vēlaties paveikt? Vai Jūs vēlaties pārliecināties, ka Jūsu ienākumi būtu piemēroti rēķinu apmaksai? Vai Jūs vēlaties ietaupīt naudu lielākam pirkumam vai ieguldījumam? Mērķis palīdzēs Jums veidot savu pašreizējo finansējumu, kas palīdzēs vislabāk Jūsu galvenajām interesēm.

Otrkārt, Jums vajadzētu ņemt vērā, kur aiziet Jūsu nauda katru mēnesi. Tas ietver rēķinus, standarta pirkumus (piemēram, pārtikas izmaksas), un dažādus ikdienas pirkumus. Kad Jūs uzskaitīsiet visus pirkumus, Jūs sapratīsiet, kur aiziet Jūsu nopelnītā nauda. Jums būs iespēja atrast veidu, lai noteiktu, kuri izdevumi Jums nav nepieciešami. Kad esat noteikuši lielāko daļu no šiem standarta izdevumiem, apsveriet tos, ko Jūs varat samazināt. Cik daudz Jums izmaksā ik rīta kafijas tase? Cik daudz Jūs tērējat laikraksta abonementiem? Tā vietā, lai iegādātos savu iecienītāko kafiju, pagatavojiet to mājās un lasiet avīzes internetā. Jūs būsiet pārsteigts par to, cik daudz Jūs ietaupīsiet, salīdzinot ar iepriekšējiem tēriņiem.

Nokļūšana parādos var būt kā apburtais loks. Tā var ietvert nebeidzamu kredītu atmaksu, nemaz nerunājot par milzīgām procentu likmēm. Visefektīvākais veids, kā cīnīties ar to, būtu samaksāt minimālo summu par visiem Jūsu parādiem, lai izvairītos no papildus naudas tēriņiem par kavējuma maksām. Darot to pakāpeniski, Jūs būsiet pārsteigts, cik būtiski Jūs varēsiet samazināt Jūsu parādus.

pirmdiena, 2013. gada 4. februāris

Aizdevēji

Ar vieglu meklēšanu internetā pieejama kredīta atrašana ir ļoti viegla. Vai Jums ir jebkāda veida finanšu problēmas, kas Jūs parasti piemeklē mēneša vidū neilgi pirms nākamās algas dienas? Gadījumā, ja Jūs saskaraties ar finanšu sarežģījumiem, Jūs varat atrast uzticamu aizdevēju, kas parūpēsies par Jūsu finanšu problēmām, sniedzot Jums ērti pieejamu kredītu. Tagad Jūs varat doties internetā un piekļūt kredītiem. Jūs varat pieteikties kredītam, aizpildot nelielu pieteikumu, un, ja tas tiek apstiprināts, Jūs varat parasti saņemt kredīta summu savā kontā jau stundas laikā pēc kredīta apstiprināšanas.


  1. Galvenās priekšrocības šiem kredītiem ir tas, ka tie ir pieejami gan kā īstermiņa, gan ilgtermiņa kredīti un tiem nav nepieciešama ķīla.
  2. Pieejamība internetā nodrošina brīvību aizņēmējiem, lai tie varētu meklēt aizdevējus, kas piedāvā šos aizdevumus, kas atbilst viņu vajadzībām un iespējām.
  3. Vēl viena priekšrocība, kas piesaista aizņēmējus, ir vienkāršā kredītu pieejamība. Aizdevēji piedāvā pārskaitīt piešķirto naudas summu aizņēmēja kontā pēc kredīta apstiprināšanas. Vai arī nākamajā darba dienā, ja kredīta pieteikums ir iesniegts naktī vai ārpus darba laika.
  4. Aizņēmēji var baudīt vienkāršu pieteikšanās procesu, kas neietver formalitātes, piemēram, dokumentu iesniegšanu.
  5. Aizņēmēji var aizņemties bez procentu maksas pirmajā aizņemšanās reizē.

Daži kredītu trūkumi:


  1. Viens no trūkumiem, ar ko aizņēmēji var saskarties, piesakoties šiem kredītiem, ir augstākas procentu likmes, jo kredīti tiek piešķirti uz īsu atmaksas termiņu. Procentu likmes ir normālas īstermiņa, bet augstas, ja tiek rēķinātas GPL.
  2. Kredīta neatmaksāšana vai aizkavēšanās rada smagas sekas. Tā kā kredītam nav ķīlas, Jums var nākties maksāt diezgan augstas soda maksas, kā arī tiks negatīvi ietekmēta Jūsu kredītvēsture.

Algas dienas naudas avansi

Visu laiku ņemat avansus? Jums vajag budžetu, nevis avansu! Ja Jūs vēlaties samazināt iknedēļas pārtikas budžetu, ir vairākas lietas, ko Jūs varat darīt, kas ļaus Jums ietaupīt nelielu summu katru nedēļu atkarībā no tā, kāds Jūsu iepirkšanās budžets bija pirms tam!


  1. Gatavojiet ēdienus bez gaļas vismaz vienu vai divu vakarus nedēļā. Pat tad, ja kāds no Jūsu ģimenes uzskata, ka maltīte nav pilnīga bez gaļas, ja viņi zina, ka pārtikas budžets ir jāsamazina, viņiem vajadzētu Jūs saprast. Ir daži ēdieni, kuros viņi, iespējams, pat nepamanīs gaļas trūkumu!
  2. Samaziniet porcijas. Padomājiet par to, cik daudz Jūs sniedzat katram ēdienreizēs, tas varētu būt pārāk daudz. Izmēģiniet samazināt visu nedaudz, un tas palīdzēs.
  3. Izmantojiet produktus par pazeminātām cenām. Ja Jūs varat iegādāties pārtiku par pazeminātu cenu, tad tas atspoguļosies budžetā!
  4. Plānojiet Jūsu maltītes. Ja zināt, ka trešdienas vakari vienmēr ir ļoti aizņemti, plānojiet kaut ko, kas ir ātri un viegli pagatavojams.
  5. Pārtrauciet ēst ārpus mājām. Nepasūtiet ēdienu uz mājām no restorāniem; ja Jūs ievērosiet 4. punktu, tad Jūs to nedarīsiet tik un tā.
  6. Ņemiet pusdienas līdzi uz darbu, nepērciet tās dārgās ēdnīcās. Sagatavojiet sev līdzi sviestmaizes!
  7. Saglabājiet pārpalikumus. Nopērciet plastmasas traukus un vai nu iesaldējiet maltītes pārpalikumu vai saglabājiet to pusdienām nākamajā dienā.
  8. Pagatavojiet maltītes dubultā un sasaldējiet tās. Dažreiz lētāk ir pagatavot vairāk nekā Jums nepieciešams un daļu no tā iesaldēt.
  9. Izvēlieties lētākus zīmolus. Ja Jūs parasti pērkat plaši zināmus zīmolus, izmēģiniet lētākus. Tie var būt tikpat labi.

Un vēl viena pēdējā pārbaudītā ideja, mēģiniet iegūt aicinājumu citām mājām vakariņās, cik bieži vien iespējams!