pirmdiena, 2013. gada 4. februāris

Algas dienas naudas avansi

Visu laiku ņemat avansus? Jums vajag budžetu, nevis avansu! Ja Jūs vēlaties samazināt iknedēļas pārtikas budžetu, ir vairākas lietas, ko Jūs varat darīt, kas ļaus Jums ietaupīt nelielu summu katru nedēļu atkarībā no tā, kāds Jūsu iepirkšanās budžets bija pirms tam!


  1. Gatavojiet ēdienus bez gaļas vismaz vienu vai divu vakarus nedēļā. Pat tad, ja kāds no Jūsu ģimenes uzskata, ka maltīte nav pilnīga bez gaļas, ja viņi zina, ka pārtikas budžets ir jāsamazina, viņiem vajadzētu Jūs saprast. Ir daži ēdieni, kuros viņi, iespējams, pat nepamanīs gaļas trūkumu!
  2. Samaziniet porcijas. Padomājiet par to, cik daudz Jūs sniedzat katram ēdienreizēs, tas varētu būt pārāk daudz. Izmēģiniet samazināt visu nedaudz, un tas palīdzēs.
  3. Izmantojiet produktus par pazeminātām cenām. Ja Jūs varat iegādāties pārtiku par pazeminātu cenu, tad tas atspoguļosies budžetā!
  4. Plānojiet Jūsu maltītes. Ja zināt, ka trešdienas vakari vienmēr ir ļoti aizņemti, plānojiet kaut ko, kas ir ātri un viegli pagatavojams.
  5. Pārtrauciet ēst ārpus mājām. Nepasūtiet ēdienu uz mājām no restorāniem; ja Jūs ievērosiet 4. punktu, tad Jūs to nedarīsiet tik un tā.
  6. Ņemiet pusdienas līdzi uz darbu, nepērciet tās dārgās ēdnīcās. Sagatavojiet sev līdzi sviestmaizes!
  7. Saglabājiet pārpalikumus. Nopērciet plastmasas traukus un vai nu iesaldējiet maltītes pārpalikumu vai saglabājiet to pusdienām nākamajā dienā.
  8. Pagatavojiet maltītes dubultā un sasaldējiet tās. Dažreiz lētāk ir pagatavot vairāk nekā Jums nepieciešams un daļu no tā iesaldēt.
  9. Izvēlieties lētākus zīmolus. Ja Jūs parasti pērkat plaši zināmus zīmolus, izmēģiniet lētākus. Tie var būt tikpat labi.

Un vēl viena pēdējā pārbaudītā ideja, mēģiniet iegūt aicinājumu citām mājām vakariņās, cik bieži vien iespējams!