svētdiena, 2013. gada 24. februāris

Negatīvs apspekts par ātro kredītu

Viens negatīvais šo aizdevumu aspekts ir tas, ka naudas summa, ko var aizņemties, nav nemaz tik liela, ņemot vērā pārtikas, komunālo un citu rēķinu izmaksas, kas jāveic LR iedzīvotājiem. Aizdevuma summas parasti ir līdz 400 eiro un 1 reizē - mazāk.

Ko darīt?

Daudzi cilvēki zina, ka viņiem ir nepieciešams budžets, bet nezina, kā to izveidot. Tā kā tas izklausās sarežģīti un grūti, viņi to atliek un galu galā šī ideja izkrīt no prāta, un viņi to neīsteno. Kad tēma atkal uzpeld, šis process tiek atkārtots. Bet budžeta veidošana nav grūta! Vienkārši savāciet savus rēķinus, pildspalvu un papīru, kalkulatoru un apsēdieties pie galda.

Pirmais solis, lai izveidotu labu budžetu, ir zināt, ko Jūs tērējat tagad. Nav labi teikt, ka Jūs tikai gatavojaties iztērēt 100 eiro par pārtiku mēnesī, ja Jūs pašlaik tērējat 200 eiro. Jums nepieciešami reālistiski mērķi.

Otrs iemesls, kāpēc Jums ir nepieciešams zināt, kur Jūs tērējat savus ienākumus, ir, lai Jūs zinātu, kur Jūs varat ietaupīt. Parasti cilvēki izveido budžetu, jo viņiem ir grūtības segt visus izdevumus un viņiem ir nepieciešams tos samazināt. Iemesls ir tas, ka viņi vēlas veikt lielu pirkumu un mēģina saprast, kā viņi var to iekļaut savās pašreizējās finansēs.

Paņemiet pildspalvu un papīru un izveidojiet tabulu. Tai ir jāiekļauj visi gada mēneši vienā virzienā, un tad otrā virziena ir jāietver tēriņu kategorijas. Jūs izlemjat, kādā veidā veidot tabulu, bet labāk ir sarakstīt visus mēnešus augšpusē horizontāli.

Tad sāciet rakstīt. Jūs varat vieglāk izveidot kategorijas, piemēram, pārtikas preces, degviela, TV, telefons vai ietver jebkurus citus regulārus izdevumus. Jūs zināt, ka tie būs jāsedz katru mēnesi, tādēļ Jūs varat ierakstīt tos jau tagad. Ja Jums ir nepieciešama papildus lapa, lai ietvertu visas kategorijas, nekādu problēmu.