trešdiena, 2013. gada 20. februāris

Kas notiks, kad pienāks mans parāda atmaksas termiņš?

Nav nekā cita, ko daži no mums vēlas vairāk par visu, kā atrast veidu, kā efektīvi pārvaldīt savas finanses. Galu galā, nauda, ko mēs gribam pārvaldīt, ir arī nauda, ko mēs esam sūri grūti nopelnījuši. Šādā gadījumā Jums var palīdzēt labs budžets. Budžets palīdz Jums redzēt savu pašreizējo finanšu situāciju, palīdz lietderīgāk tērēt nopelnīto ikmēneša algu, kā arī palīdz Jums ietaupīt naudu nākotnei.

Sākotnējais budžeta noslēpums ir vienmēr noteikt mērķi. Ko tieši Jūs vēlaties paveikt? Vai Jūs vēlaties pārliecināties, ka Jūsu ienākumi būtu piemēroti rēķinu apmaksai? Vai Jūs vēlaties ietaupīt naudu lielākam pirkumam vai ieguldījumam? Mērķis palīdzēs Jums veidot savu pašreizējo finansējumu, kas palīdzēs vislabāk Jūsu galvenajām interesēm.

Otrkārt, Jums vajadzētu ņemt vērā, kur aiziet Jūsu nauda katru mēnesi. Tas ietver rēķinus, standarta pirkumus (piemēram, pārtikas izmaksas), un dažādus ikdienas pirkumus. Kad Jūs uzskaitīsiet visus pirkumus, Jūs sapratīsiet, kur aiziet Jūsu nopelnītā nauda. Jums būs iespēja atrast veidu, lai noteiktu, kuri izdevumi Jums nav nepieciešami. Kad esat noteikuši lielāko daļu no šiem standarta izdevumiem, apsveriet tos, ko Jūs varat samazināt. Cik daudz Jums izmaksā ik rīta kafijas tase? Cik daudz Jūs tērējat laikraksta abonementiem? Tā vietā, lai iegādātos savu iecienītāko kafiju, pagatavojiet to mājās un lasiet avīzes internetā. Jūs būsiet pārsteigts par to, cik daudz Jūs ietaupīsiet, salīdzinot ar iepriekšējiem tēriņiem.

Nokļūšana parādos var būt kā apburtais loks. Tā var ietvert nebeidzamu kredītu atmaksu, nemaz nerunājot par milzīgām procentu likmēm. Visefektīvākais veids, kā cīnīties ar to, būtu samaksāt minimālo summu par visiem Jūsu parādiem, lai izvairītos no papildus naudas tēriņiem par kavējuma maksām. Darot to pakāpeniski, Jūs būsiet pārsteigts, cik būtiski Jūs varēsiet samazināt Jūsu parādus.