svētdiena, 2016. gada 7. februāris

Kā samazināt pārtikas rēķinu

Elektrības rēķins, ūdens izmaksas, telefona rēķini utt. neapšaubāmi ir tikai daži no vairākiem izdevumiem, kas mums ir jāveic katru mēnesi. Izdevumi par pārtiku nav izņēmums. Tā kā tas ir svarīgākais tēriņu avots ģimenē, mums ir jāplāno pārtikas budžets un tēriņi, lai samazinātu iztērēto naudu pārtikas iegādei, nepazeminot pārtikas kvalitāti.

Būtiskākie pirkumi, ko mēs mēnesī veicam, ir pārtikas preces. Varētu būt noderīgi veidot iepirkumu sarakstu kopā ar preču cenām (ja iespējams), lai Jūs varētu garantēt, ka Jūsu piešķirtais pārtikas budžets ir precīzs. Ja izdevumi par pārtiku pārsniedz noteikto budžetu, Jūs varat atteikties no dažiem produktiem, kas nav tik ļoti nepieciešami. Lai palīdzētu Jums ar pārtikas budžeta plānošanu, kas attiecas uz pārtikas precēm, ievērojiet zemāk norādītās vadlīnijas:

  1. Nepaļaujieties uz vienu veikalu visu pārtiku produktu iegādei. Lai gan lielākā daļa lielveikalu piedāvā praktiski visu, kas Jums ir nepieciešams, tie ne vienmēr piedāvā zemākās cenas par visu. Patiesībā dažas to preces var būt ievērojami dārgākas nekā citās tirdzniecības vietās.
  2. Sastādiet sarakstu ar tieši to, kas Jums ir nepieciešams, pirms Jūs dodaties uz pārtikas veikalu, un pieturieties pie tā. Lielveikali izvieto produktus tā, lai Jūs veiktu spontānus, pirkums, tādēļ ir viegli iznākt no veikala ar daudz vairāk produktiem, nekā Jūs paredzējāt iegādāties. Ja iespējams, vienmēr dodieties iepirkties vienatnē un atstājiet bērnus mājās. Tas būs daudz vienkāršāk, un Jums nebūs daudz nevajadzīgu lietu, ko bērni vēlējās iegādāties.
  3. Mēģiniet iepirkties internetā. Lai gan par to ir piegādes maksa, tas var kompensēt Jūsu degvielas izmaksas, lai nokļūtu uz lielveikalu un ietaupīto laiku. Kad Jūs iesniedzat savu pasūtījumu, Jūs izvēlaties tikai preces, kas Jums ir nepieciešamas, tādējādi Jūs neveicat spontānus pirkumus.
  4. Pilnībā izmantojiet Jūsu saldētavu. Veikali piedāvā ļoti labus saldētus pārtikas produktus, kas parasti ir lētāki nekā svaigi.
  5. Izmēģiniet veikalu zīmolu produktus. Ir daudz diskusiju par to, cik labi ir lielveikalu zīmoli. Nav galīgās atbildes, bet šķiet, ka dažos gadījumos tie ir ļoti labi. Citos tie nav tik labi, kā zīmolu preces. Tas ir iemesls vismaz mēģināt. Jūs varat būt pārsteigti, cik maz ģimene pamanīs izmaiņas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru