piektdiena, 2016. gada 12. augusts

Kā pieteikties kredītam?


  • Jaunajiem klientiem ir iespējams pieteikties kredītam no lietotāja profila izvēlētās kompānijas mājas lapā, zvanot aizdevējam vai ar SMS palīdzību;
  • Lai reģistrētos, Tev būs jāaizpilda pieteikuma anketa, kurā jānorāda pieprasītie dati. Pēc tam apstiprini lietotāja profilu pārskaitot reģistrācijas maksu Eur 0,01 uz norādīto bankas kontu.
  • Jau 1.aizņemšanās reizē Tu pieteikties kredītam līdz 300 Eur ar īpaši izdevīgiem nosacījumiem populārākajās aizdevēja kompānijās, piemēram, SMSCredit.lv;
  • Ja radīsies problēmas un tomēr pēc kredīta termiņa beigām naudu nevarēsi atmaksāt – būs iespējams pagarināt kredīta termiņu uz 7, 14 vai 30 dienām. Ņem vērā, ka tas ir maksas pakalpojums.

Ar kādām procentu likmēm jārēķinās?


Noformējot aizdevumu, uzmanība jāpievērš arī tādam faktoram, kā procentu likme. Tieši tā vistiešāk norāda, cik izdevīgs ir konkrētais kredīts. Pie dažādiem aizdevējiem procentu likmes ir atšķirīgas, taču tās ir samērā augstas – vidēji 10 % mēnesī. Ja izvēlies īstermiņa kredītu, laba iespēja ir noformēt kādu no bezprocentu aizdevumiem, kas ļauj atmaksāt tikai tik, cik aizņēmies. Jāņem gan vērā, ka šāda veida aizdevums parasti jāatdod 30 dienu laikā. Ja vajadzīga termiņa pagarināšana, jārēķinās ar papildu izmaksām.

Savukārt, ja noformēts maksas aizdevums, izdevīgi ir to atmaksāt pirms noteiktā termiņa beigām, tādā veidā samazinot procentos aprēķināto summu.

Pirms aizņemšanās ļoti rūpīgi pārdomā savu atbilstību visiem aizņemšanās noteikumiem un aizņemies tikai tik, cik patiešām vari atļauties. Īpaši rūpīgi pārdomā savas kredīta vajadzības un aizdevuma mērķi. Neatbildīga aizņemšanās var radīt lielus parādus un radīt finansiālas problēmas nākotnē.