ceturtdiena, 2011. gada 31. marts

Aizdevums internetā

Cilvēki piesakās dažāda veida kredītiem dažādiem mērķiem. Tas varētu būt izglītībai, auto iegādei, mājokļa iegādei, mājas remontam un vai hipotekārā kredīta refinansēšanai. Ja aizņēmējam pieder māja, labākā iespēja ir pieteikties kredītam pret mājokļa ķīlu. Šim nolūkam aizdevēji piedāvā dažādus mājokļa kredītu kalkulatorus. Tie palīdz aizņēmējiem noskaidrot atbilstību kredīta saņemšanai, kredīta procentu likmi un ikmēneša maksājumu. Tie arī palīdz salīdzināt dažādus kredītu piedāvājumus, kas ir pieejami.

Pirms izvēlēties konkrētu kredītu, ir ļoti svarīgi uzzināt, kurš kredīts vislabāk parūpēsies par aizņēmēju vajadzībām. Tas ir īpaši svarīgi, ja aizņēmējs vēlas iegūt ilgtermiņa kredītu. Šādā gadījumā vienmēr ir labāk izmantot kredīta kalkulatoru.

Šie kalkulatori palīdzēs noteikt vislabāk piemēroto kredītu aizņēmējam, balstoties uz aizņēmēja finanšu stāvokli un maksātspēju. Ir divu veidu kredīti - viens ir mainīgu procentu likmju kredīts un otrs ir fiksētu likmju kredīts. Aizņēmējs var brīvi izvēlēties to, kas liekas izdevīgāks. Pēc vispiemērotākā kredītu veida izvēles, kredītu kalkulators palīdz noteikt ikmēneša maksājamo summu.
Svarīga lieta, kas jāpatur prātā, izmantojot šos kalkulatorus, ir GPL jeb gada procentu likme. Tā tiek aprēķināta par gadu, un varētu būt atšķirīga katrai finanšu institūcijai. Dažas iestādes GPL iekļauj arī dokumentāciju izmaksas, apstrādes izmaksas, pieteikuma maksu un citas maksas. Līdz ar to, kalkulatoru sniegtās vērtības var nebūt precīzas un tās var atšķirties atkarībā no dažādiem aizdevējiem.

Hipotekārā kredīta saņemšana

Jaunam pircējam, piesakoties hipotekārajam kredītam ir nepieciešams depozīts vismaz desmit procentu apmērā no vēlamā īpašuma vērtības. Šī iemesla dēļ, daudzi pircēji izvēlas mājas vai dzīvokļus ar zemāku vērtību.

Jums būs nepieciešams vērsties savā bankā ar informāciju par savu darba situāciju un ienākumiem. Maz ticams, ka Jums tiks piedāvāta pirmā hipotēka par summu vairāk nekā trīskārša Jūsu gada alga.

Nav komentāru: