ceturtdiena, 2011. gada 31. marts

Raksts par kredītu

Fiksētā vai mainīga procentu likme? Tā ir procentu likme, kas ir iepriekšnoteikta un nemainās visā kredīta atmaksas termiņa laikā. Tas, šķiet, ir visizplatītākais hipotekārā kredīta veids pirmā mājokļa pircējiem, jo tas ir stabils un ir prognozējams, aprēķinot savus ikmēneša izdevumus.

Galvenā šī kredīta priekšrocība ir tas, ka mājokļa pircējs ir aizsargāts no pēkšņiem un potenciāli lieliem maksājumiem, ja ir procentu likmju kāpums. Vēl viena galvenā priekšrocība ir tā, ka ar fiksētu likmi, mājas īpašnieki zina, kāda būs viņu atmaksa un viņi var plānot savas finanses ap to, kas ļauj vieglāk noteikt ilgtermiņa mērķus. Starp divu veidu kredītiem šim ir vismazākais risks un lielākā stabilitāte.

Trūkums ir tas, ka tad, ja procentu likme samazinās, Jūsu procentu likmes nesamazināsies, ja vien Jūs nepārkreditēsiet savu hipotekāro kredītu. Kaut arī procentu likme ir noteikta, tā arī ir atkarīga no kredīta termiņa. Hipotekārais kredīts, kas atmaksāts ilgākā laika periodā, ietvers lielāku procentu likmi, kamēr īsāka termiņa kredītam būs zemākas procentu likmes.

Mainīgā procentu likme

Mainīgās procentu likmes ir mainīgas un mainās atkarībā no procentu likmēm tirgū. Šīs likmes ir pievilcīgas, jo sākotnējie maksājumi ir ļoti zemi, kas arī kvalificē cilvēkus lielākam kredītam. Arī tad, kad procentu likmes krīt, tas ļauj aizņēmējam baudīt zemākus hipotekāros maksājumus bez nepieciešamības to pārkreditēt.

Negatīvie šāda veida hipotekārā kredīta aspekti ir tas, ka Jūsu ikmēneša maksājumi var mainīties un arī pieaugt.

Izvēloties aizdevēju, Jums ir jāņem vērā kredīta procentu likmes. Jums vajadzētu izvēlēties aizdevēju, kas sniedz Jums vislabāko procentu likmi un piedāvā tāda veida mājokļa kredītu, ko Jūs vēlētos saņemt. Jautāt palīdzību kādam, kam ir pieredze šajā jomā, var būt ļoti noderīgi un var palīdzēt Jums uzzināt dažas no problēmām un priekšrocībām, ko Jūs, iespējams varat sagaidīt.

Nav komentāru: