piektdiena, 2016. gada 15. aprīlis

Ieradumi, kas liedz jums ietaupīt

Bieži, tieši ieradumi ir tas kas mums liedz veidot uzkrājumus. Naudas trūkums ir tikai viens no faktoriem. Ieradumi ir tikpat noteicošs faktors kā pati nauda, dažās situācijās pat lielāks.

Ja mēs strādājam un pelnām naudu, tātad mums ir iespējas veidot uzkrājumus. Protam, ja ienākumi ir minimāli un ģimene ir ļoti nabadzīga tad uzkrājumu veidošana ir kas tāds, kas nav īpaši aktuāli. Bet arī šādās situācijās ieradumi var radīt papildus zaudējumus. Mūsu ieradumi nosaka ko mēs pērkam, ko darām, kur dodamies. Ieradumus mainīt ir ļoti grūti, bet redzot ka kāds no jūsu ieradumiem rada jums zaudējumus esošajā situācijā, vajadzētu censties tos mainīt.

Daži ieradumi, kas jums var liegt ietaupīt:


  • Neapdomīgi pirkumi.
  • Pārmērīgas izklaides.
  • Dārgi hobiji.
  • Kaitīgie ieradumi.
  • Azartspēles.
  • Kredīti.

Lūk tikai daži no šiem ieradumiem. Ja izvērtējat savu dzīvi un redzat, ka ir šādi vai citi ieradumi kas ietekmē jūsu finanses pārmērīgā veidā, tad, iespējams, varat pielikt pūles, lai tos mainītu.

Mums visiem patīk iepirkties, bet tas ir jādara saprātīgi. Ja vēlaties veidot uzkrājumus, tad jauns apģērbs katru nedēļu jums nebūtu nepieciešams. Jauna mājas elektronika, jauns auto tas viss ir nepieciešams, bet ar mēru. Ja jums ir auto, tad jaunu pirkt nav obligāti. Ja jums ir televizors tad jauna iegādi jūs varētu atlikt. Bieži, cilvēki izvēlas pirkt visu jauno tiklīdz tas parādās veikalu plauktos. Bet ja jūsu finanses nav tik plašas tad tas ir neapdomīgi. Kredīti, ātrie kredīti un līzingi ne vienmēr ir labākais risinājums, jo viss ir atkarīgs no jūsu pirktspējas. Ja Jūs nevariet atļauties jaunu auto un jaunu riteni, tad tos var iegādāties lietotus, jo kredīti un līzingi sevī ietver procentus. Esiet atbildīgs pret savām finansēm un kredītu atstājiet, kā pēdējo no iespējām.