ceturtdiena, 2016. gada 21. aprīlis

Kredīts bez ķīlas

Kredīti ir ļoti plaši izplatīts veids kā risināt dažādas finansiālas problēmas mūsu dzīvēs. Kredītus var aizņemties ļoti dažādiem mērķiem. Lielai daļai lielāku izdevumu ir izveidoti savi, specifiski kredīti. Ir sastopami kredīti mājokļa iegādei, auto iegādei, studiju kredīti un citi, līdzīgi, aizdevumi, kuriem ir nosprausts konkrēts mērķis. Tajā pašā laika ir iespējams aizņemties naudu, kuru varat tērēt pēc saviem ieskatiem. Tie ir ātrie kredīti un patēriņa kredīti.

Ja jums ir nepieciešama liela naudas summa, tad ir jārēķinās ar iespējamību, ka aizdevējs var prasīt no jums kādu ķīlu. Ja jūs ņemat hipotekāro kredītu, tad, parasti, jūsu iegādātais mājoklis arī būs šī kredīta ķīla. Naudas kredītiem ķīlas nav īpaši izplatītas. Naudas kredītam ir jābūt diezgan apjomīgam, lai aizdevējs prasītu ķīlu. Otrs variants ir, ja jūsu maksātspēja vai kredītu vēsture dod aizdevējam pamatotas bažas par aizdevuma atmaksu. Aizdevējs var atteikt jums aizdevumu vai palūgt ķīlu vai galvotāju, lai sniegtu zināmu nodrošinājumu šim kredītam.

Ķīla ir aizdevēja prasīts nodrošinājums konkrētā kredīta izsniegšanai. Ja jums rodas problēmas ar aizdevuma atmaksu, nespējat to atmaksāt, tad aizdevējam ir tiesības paņemt šo ķīlu kā maksājumu par kredītu. Ķīla var būt gan nekustamais īpašums gan automašīna, gan arī cita kustama vai nekustama manta kurai ir pietiekoša vērtība, lai aizdevēja izsniegtais kredīts būtu nodrošināts.

Taču, kā jau ir minēts, naudas kredīti ir plaši izplatīti bez ķīlas. Īpaši tas attiecas uz ātrajiem kredītiem. Tiek plaši reklamēti aizdevumi bez ķīlas vai galvotāja. Šie kredīti ir, parasti, par mazām summām un ar īsiem atmaksas termiņiem. Taču ne vienmēr tā ir, arī ātrie kredīti var tikt izsniegti kā patēriņa kredīti. Neskatoties uz atmaksas laiku un aizdevuma apjomu, ātrie kredīti ir ļoti atpazīstami ar to, ka ķīlas netiek prasītas. Ja jūsu maksātspēja rada bažas par aizdevuma atmaksu, jums šis aizdevums tiks atteikts vai tiks samazināta pieejamā summa.